AJAK- ÉS SZÁJPADHASADÉK
TÁPLÁLÁS
KEZELÉS, TENNIVALÓK
LOGOPÉDIA
HASZNOS INFORMÁCIÓK
TÖRTÉNETEK, KÉPEK
ADMINISZTRÁCIÓ
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
BELPS
felhasznli nv:
jelsz:


DOGFUGGOK.HU
HASADÉK - FÓRUM - Hogyan, mikor mondtuk el?

Jelenleg nem vagy belépve a rendszerbe,
így nem tudsz hozzászólni a témákhoz!


Írta: zsebi
Feladva:2012-01-16 18:41:01
Sorszám: #41
Zsebi fogantatása előtt folsavat és Elevitet szedtem, a 18. héten derült ki, hogy mégsem teljesen egészséges babát várunk. A nagyobb fiammal a terhesség alatt rendszeresen szedtem, a kisebbel kb.összesen 3 doboz vitamint; ők egészségesek.
Szerintem erre nincs recept, jobb, ha szedi a kismama, a saját megnyugtatása érdekében, de a nagymamám idejében nem volt ilyesmi, mégis egészséges gyerekeket szült.
Nekünk azt mondták, hogy ez genetikai "hiba", és az ő unokájánál a legnagyobb a valószínűsége az ismétlődésnek.
Ne izgulj, igenis egészséges babád lesz !!!!

Írta: bébigirl0118
Feladva:2012-01-16 11:46:20
Sorszám: #40
Sziasztok örülök hogy ennyien reagáltok
A kétoldali hasadék engem azért ijesztene nagyon meg mert láttam képeket és engem nagyon nagyon rosszul érintene de akkor is az enyém lenne és imádnám csak nem tudom hogy élném meg:-S ÉS most az után keresgélek hogy melyik a legjobb terhesvitamin amit terhessség tervezésekor szedni kéne??
Nagyon szeretnék babát de rettegek :-S ettől

Írta: Betty
Feladva:2012-01-16 09:44:26
Sorszám: #39
Szia Petya baba! Köszönöm leveled! Először is reagálnék arra ami miatt elszomorodtál. Levelemben írtam is ,hogy megkövezhettek miatta , de mivel én tudom min kell ilyenkor átmenni ettől kímélném meg. Persze nincs jogom megfosztani az élettől hiszen én is, te is teljes és boldog életet élünk most már. Írta valaki, hogy fél és nem akarja,hogy két oldali ajak hasadéka legyen a babájának. Na szerintem teljesen mindegy, hogy egy vagy két oldali így is úgy is rossz! Nekem kétoldali van és engem is régen operáltak én mégis azt mondom ,hogy a kétoldali lehet hogy rosszabbnak számít nekem mégis jobb,mert szép szimmetrikus lett és sok fél oldali hasadékot láttam már ami egyáltalán nem szimmetrikus és szerintem azt nem is tudják teljesen azzá tenni. Egy szónak is száz a vége nem szeretném ,ha így születne a babám és emiatt nagyon FÉLEK!Lehet ha megfogan és kiderül,hogy ő is olyan ,mint én nem tudnám elvetetni bármit is mondtam,írtam a levélkémben. Más... Örülnék,ha megadnád annak az orvosnak a számát utána néztem és szimpatikusnak találom,és a szakmai háttere is tetszik,csak annyi érdekelne még,hogy egy konzultációért is fizetni kell mert ahol én rátaláltam ott igen úgy nézett ki 13.000-18.000Ft-ot láttam. Ez egy magán rendelő? Egyébként ahogy már említettem kaptam én is egy nevet és helyet. Az is Budapesten van nem tudom esetleg ismerős-e neked? Dr. Bogdán Sándor SOTE Szájsebészetén van a Mária utcában. Tőle kellene most időpontot kérnem. Az lenne a legjobb ha mind a kettővel tudnék beszélni. Előre is köszönöm a segítségedet. Üdv.: Betty

Írta: Olgi
Feladva:2012-01-16 09:34:43
Sorszám: #38
Sziasztok!

Nagyon örülök hogy ennyi új beírás született ebben a témában, és hogy ilyen értékes, őszinte gondolatokat osztottatok meg. Ezt a fórumot olvasva mindig azt érzem, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal, és hogy vannak megoldások.
De be kell vallanom, meglep, és szomorúvá tesz, hogy az abortusz kérdése itt terítékre került.

Betty! Nem vagyok egy személyeskedő ember, de el kell mondanom: biztos vagyok benne, hogy ha arra kerülne a sor, akkor habozás nélkül a babát választanád!
Üdv: Olgi

Írta: Petya baba
Feladva:2012-01-15 13:33:07
Sorszám: #37
Szia Betty! Olvastam a bejegyzésedet.A szájpadlásodon lévő kis lyukban annyit tudok segíteni,hogy van nekünk egy sebész dokink,aki a fiam hasadékát zárta.Igaz Pesten van,de nagyon jó orvos.18 éven felüli embereket is műt.Mondta,hogy volt olyan páciense aki évekkel később ment vissza hozzá kis igazításra.Én a helyedben konzultálnék vele,hátha tud neked segíteni.Dr.Nagy Krisztiánnak hívják.Van róla infó a neten és a számát is megadhatom ha gondolod.Egy picit szomorúvá tett az a rész,amikor azt írtad,hogy akár el is vetetnéd a babád ha neki is lenne ez a szépséghiba.Persze mindenki szíve joga.Én márcsak azért sem vetettem volna el,mert az igaz,hogy nagyon sok lelkierő kell mind a babának,mind nekünk,a szüleinek,hogy feldolgozzuk ezt a szépséghibát,de valahogy nem jutna eszembe,hogy egy szépséghiba miatt elvetessem.Mintha nem álltam volna ki mellette.Persze Down-kór esetén már elgondolkoznék rajta.Régen tényleg nagyon sok műtét kellett ezek zárásához és nem is lettek igazán szépek.Nekem az akkori orvostudomány szerint szépen sikerült,mégse tetszik,mert szögletes lett.De ma már olyan szépen megcsinálják.Igaz az előkészület sokáig tart,de a fiam ajakzárása csak egy műtét volt és nem is kellesz ehhez több.
Én úgy tudom,hogy a 20.hétig lehet elvetetni a babát ha nem akarod.Az ajakhasadékot egy jó genetikus már a 17-18.héten kitudja szűrni ultrahangon.A szájpadhasadékot viszont csak születéskor lehet meglátni.Nekünk a genetikus mondta,hogy volt már olyan,hogy emiatt a terhesség megszüntetését kérték.
Remélem tudtam segíteni.Minden jót,szia.

Írta: Ági33
Feladva:2012-01-15 10:20:01
Sorszám: #36
Igazad van! A legutóbb Petya baba képeit néztem, és nagyon szép lett. Eltelik egy kis idő, (bár szerintem már most olyan) és nem lehet majd megmondani, hogy mi is volt ott!!
Nyilván a lelki dolog más...annak időt kell hagyni.

Írta: Betty
Feladva:2012-01-15 08:49:23
Sorszám: #35
Köszönöm mindenkinek,aki hozzá szólt és szól az írásomhoz. Így legalább tudom,hogy volt értelme és segíthetek is vele. Minden jót és KÖSZÖNÖM!

Írta: plumb
Feladva:2012-01-15 08:38:22
Sorszám: #34
Sziasztok,

Rég nem jártam erre, most olvastam Betty és Petya baba írásait. Hát megkönnyeztem. Én csak annyit fűznék hozzá, ( az én kisfiam egyoldali ajakhasadékkal született, most 6 hónapos), hogy én nem szépséghibának hívom, hanem szexepilnek. Olyan jók most már a műtéti technikák, hogy remélem nehéz lesz majd megkülönböztetni, hogy biciklis baleset vagy hasadék miatt van a heg a száján. Remélem, majd meglátjuk. Az én gyerekem így is tökéletes, egy tündér és már most sármos. Édes, mint minden cuki kis baba, hasadékkal vagy anélkül. Mindenkinek szép napot, kitartást, olyan jó hogy megosztjátok velünk a tapasztalataitokat, sokat segít, köszönöm.

Írta: Pizsi
Feladva:2012-01-14 21:50:25
Sorszám: #33
Szia Betty!
Amit a könyv írásról , hát nem is lenne hülyeség.....Az a pár száz emberke aki ilyen problémával születik, nos igény lenne rá az biztos. Olyan dolog ez , mint pl a cukorbetegség. Amíg az ember kevest tud róla addig nem tud vele mit kezdeni. a ismertebb lenne , akkor talán kevesebb csúfolódás lenne. Bár orvos! szájából is hallottam úgy, hogy farkastorok és nyúlszáj....nos, kijavítottam.....és közöltem , hogy így ne mondja , mert bántó. Nagy szemeket meresztett.Megjegyzem régi motoros kriptaszökevény volt. Máskülönben a szépséghiba azért olyan találó, mert egyébként gyönyörű gyermeken minden más tökéletes! Vannak emberek, akik ugyan nem rendelkeznek semmi anatómiai eltéréssel, mégis oyan amorf az egész mindenük mégsincs komplexusuk. Talán már gyerekkortól belénk / beléjük kódolják, hogy nem vagy / vagyok 100%-os? Örülök , hogy " öregek" is becsatlakoztak ide a fórumra, mert kicsit időutazhatunk gyermekeink leendő jövőjébe. Remélem , hogy lesz olyan intelligens és befogadó a világ , hogy nem fog számítani, hogy ki, hogy beszél vagy sánta, vagy bármi ....
Sok boldogságot Betty!
Zsuzsa

Írta: Betty
Feladva:2012-01-14 20:19:04
Sorszám: #32
Ui.: Betty voltam! Mert úgy látom nem írta ki azt,hogy ki írta azt a "rövid" levélkét és nem akarom,hogy azt higgyétek névtelenül írtam! Üdv!


<<< előző
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
következő >>>

AZ EGYESÜLET I FÓRUM I HÍREK I KAPCSOLAT I REGISZTRÁCIÓ I IMPRESSZUM
HASADEK.HU - Mosolyogj bátran!
Közhasznú egyesület a magyar ajak- és szájpadhasadékos gyerekekért.
***
Copyright hasadek.hu. Minden jog fentartva ©2005.
A portál készítője és üzemeltetője az Inverse Hungary Kft.

www.inverse.hu